HOOFDDORP - Kimi Raikkonen beschouwt zijn negende plaats van afgelopen weekeinde in Monaco als een incident. De Fin van Lotus ziet het juist als een teken van kracht dat hij ondanks zijn moeizame race punten overhield aan de Grand Prix.

“Eén mindere race doet niets af aan het feit dat we voorlopig een sterk seizoen doormaken. Monaco kent een compleet ander circuit dan elke andere Grand Prix. Ik vind dat we ons geen zorgen hoeven te maken”, meldt Raikkonen aan Autosport.

“Sterker nog: de punten die je haalt in slechte races kunnen aan het eind van de rit cruciaal zijn. Ik heb in het verleden bij andere teams Grands Prix op mijn naam geschreven en ik heb een goed gevoel dat dat hier ook mogelijk is. We zijn bijna overal snel geweest. Om een race te winnen moet echter alles kloppen.”

Raikkonen denkt dat Lotus komende week in Canada al weer van voren rijdt. “We verwachten competitief te zijn. Maar de beste voorspelling kun je altijd pas doen na de eerste vrije trainingen.”

In het kampioenschap bezet de wereldkampioen van 2007 na zes races de zesde plaats, op 25 punten van leider Fernando Alonso.