PARIJS - Novak Djokovic heeft op eenvoudige wijze de vierde ronde van Roland Garros bereikt. De nummer één van de wereld was veel te sterk voor de Fransman Nicolas Devilder.

Devilder, die via het kwalificatietoernooi tot het hoofdschema was doorgedrongen, kwam er geen moment aan te pas.

Djokovic zegevierde met 6-1 6-2 6-2. De wedstrijd duurde één uur en 44 minuten. De Serviër speelt tegen de Italiaan Andreas Seppi voor een plaats in de kwartfinales.

Federer

Ook Roger Federer sloeg zich tot de laatste zestien. De Zwitser versloeg de Fransman Nicolas Mahut in vier sets: 6-3, 4-6, 6-2, 7-5.

De partij liep nogal stroef voor Federer. Nadat hij de eerste set nog vrij simpel won, verloor hij de tweede.

Federer wist zich vervolgens wel te herstellen, maar in de - uiteindelijk - beslissende set kon hij zich maar moeizaam verzekeren van de overwinning (7-5). Het was zijn 235e overwinning op een grandslamtoernooi.

Goffin 

Federer ontmoet in de volgende ronde David Goffin. De 21-jarige Belg blijft verbazen op Roland Garros. De jongste speler van het overgebleven deelnemersveld versloeg vrijdag in Parijs ook de Pool Lukasz Kubot.

De stuntman zegevierde na twee uur en 32 minuten in drie sets (7-6 7-5 6-1) over de nummer 49 van de wereldranglijst.

Lucky loser

Goffin kwam als 'lucky loser' het hoofdtoernooi binnen. Hij verloor weliswaar in de derde en laatste ronde van het kwalificatietoernooi, maar kreeg toch een startbewijs voor het grote werk dankzij de afmelding van de geblesseerde Fransman Gael Monfils.

De jonge Belg versloeg vervolgens de Fransman Arnaud Clement en de als 23e geplaatste Radek Stepanek uit Tsjechië.

Goffin, 109e op de wereldranglijst, is de eerste lucky loser die de vierde ronde op Roland Garros haalt sinds 1988, het jaar waarin de eerste omvangrijke statistieken werden opgemaakt.

Lees alles over Roland Garros op de special van NUsport

Djokovic en Federer naar vierde ronde