HOOFDDORP - Fernando Alonso is bang dat de Formule 1 aan geloofwaardigheid verliest nu de eerste zes races liefst zes verschillende winnaars hebben opgeleverd.

"We zijn bezig aan een fantastisch seizoen, het is allemaal heel onvoorspelbaar. Elke race levert weer verrassingen op", toont de Spanjaard zich in gesprek met CNN aanvankelijk enthousiast over het verloop van het seizoen.

Toch is Alonso bang dat een zege aan waarde verliest. "Voor de buitenwereld lijkt het net of iedereen in staat is een race te winnen. Dat de Formule 1 een loterij is, waarbij het talent of de strategie niet uitmaken. We kunnen aan geloofwaardigheid verliezen."

"Het moet duidelijk zijn dat als je zegeviert in een Grand Prix, dat komt omdat je iets beter doet dan de concurrentie. Of dat nu voor iedereen zo is, betwijfel ik."

Button

McLaren-coureur Jenson Button liet eerder deze week eenzelfde geluid horen. "Er komt een moment waarop de fans zich zullen afvragen: ‘Dus iedereen kan een Grand Prix winnen?’ Ik denk dat de supporters het wel een beetje vreemd vinden."

"Hopelijk ontstaat er op korte termijn een afsplitsing tussen de mensen die strijden om de titel en de coureurs daarachter. Dan weten wij ook wie we moeten verslaan."

Na zes races voert Alonso de WK-stand aan met 76 van de maximale 150 punten. Vorig jaar had WK-leider Sebastian Vettel in hetzelfde stadium al 143 punten verzameld.