HOOFDDORP - De Franse bondscoach Laurent Blanc heeft goede hoop dat Yann M'Vila voldoende hersteld is om de eerste wedstrijd van het EK mee te kunnen doen tegen Engeland.

De middenvelder van Stade Rennes viel donderdag al na vijf minuten uit met een enkelblessure in het oefenduel van de Fransen tegen Servië (2-0).

"De ernst van de blessure lijkt mee te vallen. We mogen er rekening mee houden dat hij de eerste wedstrijd van het EK tegen Engeland er alweer bij is", aldus Blanc op de persconferentie na afloop.

"In de komende twee dagen wordt duidelijk hoe snel hij herstelt. Ik heb er vertrouwen in dat hij er maandag 11 juni bij is", stelt Blanc.

Tevreden

De bondscoach zag in de voorbereiding op het EK al Loïc Remy en Younes Kaboul afhaken door blessures. Eerder bleek ook dat Eric Abidal en Bacary Sagna geblesseerd moesten afhaken voor het EK in Oekraïne en Polen.

Blanc was over het eerste uur van zijn ploeg tegen de Serven tevreden. "We speelden de eerste zestig minuten goed. Daarna werd ons spel minder. We wisten dat Ribery, Benzema en Nasri individueel goed zijn, maar nog niet dat ze ook samen in de aanval konden spelen."