AMSTERDAM - Team Movistar heeft zoals verwacht Alejandro Valverde en Juan José Cobo opgenomen in de voorselectie voor de Tour de France.

De Spaanse formatie selecteerde ook de sprinter José Joaquin Rojas. Er moet nog een renner afvallen in de definitieve groep voor de Ronde van Frankrijk.

Valverde lijkt na een dopingschorsing van twee jaar terug te keren in de Tour. Hij bekroonde zijn rentree dit jaar met ritzeges in de Tour Down Under, Ruta del Sol en Parijs-Nice. De 32-jarige Valverde liet al weten dat de Tour een van zijn belangrijkste doelen is dit seizoen.

Voor Cobo kan het zijn eerste deelname in Frankrijk worden sinds 2008. De 31-jarige coureur behaalde vorig jaar het grootste succes in zijn loopbaan met de eindoverwinning in de Ronde van Spanje.

Movistar rekent naast Valverde, Cobo en Rojas op hun Spaanse landgenoten David Arroyo, Ruben Plaza, Imanol Erviti en José Ivan Gutierrez. Ook de Portugees Rui Costa, de Rus Vladimir Karpets en de Wit-Rus Vasil Kiryienka maken deel uit van de voorlopige selectie.

De Tour begint op 30 juni in Luik.