HOOFDDORP - Volgens John van den Brom heeft zijn oude club Vitesse vorige week uitspraken van hem op de clubsite gezet, die hij nooit gezegd heeft.

Dat vertelde de Nederlandse coach woensdag tijdens zijn presentatie bij de Belgische topclub, waar Van den Brom voor drie jaar tekende.

Vorig jaar vertrok de oud-voetballer na veel gedoe bij ADO Den Haag en ook nu is het afscheid bij Vitesse alles behalve vriendschappelijk.

Op 23 mei stond er op de website van de club uit Arnhem een verklaring die de geruchten van een vertrek van de trainer tegensprak. Daarin werd ook Van den Brom geciteerd: "Voor mij is het klaar: ik blijf bij Vitesse. Daar ligt mijn hart."

Vertrek beter

Nu, een week later, kwam de tweevoudig international daar op terug bij zijn presentatie in Brussel: "Ik wist niets van die verklaring. Toen we terugkwamen van trainingskamp uit Suriname werd mij juist verteld dat ik weg moest."

Met pijn in het hart vertrekt hij nu bij Vitesse. "Iedereen weet dat ik vorig seizoen heel blij was dat ik naar Vitesse kon. Maar eigenaar Merab Jordania wilde van mij af. Een andere conclusie kan ik niet trekken, want vertrouwenspersonen rond de voorzitter gaven me te kennen dat mijn rol bij Vitesse was uitgespeeld."

"Er is me niet gezegd waarom ik weg moest. Maar nadat mijn vertrek onvermijdelijk was, heb ik zaterdag zelf contact opgenomen met Anderlecht.''

Vitesse meldde eerder op woensdag in een verklaring 'teleurgesteld' te zijn in het vertrek van de coach.

Titel

De nieuwe coach van Anderlecht ging ook nog in op zijn ambities komende seizoen in de Belgische hoofdstad.

"Ik wil dit seizoen naar de Champions League én de titel in de wacht slepen. Bij Anderlecht werken is natuurlijk geen straf. Ik ben blij en opgelucht dat ik hier nu sta.''

Ook 'Paars-Wit' heeft hoge verwachtingen van de nieuwe trainer.

"We hebben bij Anderlecht niet de gewoonte om een contract van zo'n lange duur af te sluiten, maar we hebben vertrouwen in de kwaliteiten van de coach", legde voorzitter Constant Vanden Stock uit. "De toekomst zal aantonen of we gelijk hebben."