LONDEN - Sebastian Vettel lijkt nog steeds niet te verleiden tot een overstap naar een andere renstal. De tweevoudig wereldkampioen in de Formule 1 voelt zich nog altijd thuis bij Red Bull Racing.

''Ik draag al bijna mijn hele carrière een helm van Red Bull. Het is moeilijk een leven bij een ander team voor te stellen'', laat Vettel tegenover Autosport weten.

Vettel heeft weliswaar een contract tot het einde van 2014 bij Red Bull, maar geregeld steken geruchten de kop op dat Ferrari hem wil inlijven.

''Ik voel me gelukkig waar ik nu ben en ben niet van plan ergens anders heen te gaan'', aldus de Duitser, die in de huidige titelstrijd op de tweede plaats staat.

Meer kandidaten

Vettel domineerde vorig seizoen met elf zeges, maar won dit seizoen tot dusver één race. ''Vergeet niet dat ik vorig jaar vaak net aan won en soms had ik niet eens de beste wagen."

"Dit jaar zijn er beduidend meer kandidaten voor de overwinning. Daarom is het belangrijk om consistent te zijn en elke race zoveel mogelijk punten te pakken.''

Hij vindt het onvoorspelbare verloop in de Formule 1 geen ongunstige ontwikkeling. ''Ik denk dat de coureurs een mooie show weggeven. Er zijn veel inhaalacties, er is meer spanning. Maar we moeten wel uitkijken dat het niet te kunstmatig wordt.''