HOOFDDORP - San Antonio Spurs is hard op weg om de finale van de NBA te bereiken. De formatie van coach Gregg Popovich won dinsdag ook het tweede duel met Oklahoma City Thunder in de eindstrijd van de Western Conference: 120-111.

Met respectievelijk 34 en twintig punten speelden Tony Parker en Manu Ginobili een grote rol bij de Spurs, die nu de laatste twintig wedstrijden in de NBA hebben gewonnen.

Bij Thunder was Kevin Durant goed voor 31 punten en maakte James Harden er dertig.

Thunder kwam in de slotfase nog terug tot zes punten, maar juist op dat moment stonden Parker, Ginobili en Tim Duncan op.

"Tony is het hele jaar al geweldig en speelde vandaag in vele opzichten uitmuntend'', roemde Popovich zijn topschutter.

San Antonio speelt de eerstvolgende wedstrijd donderdag in Oklahoma City in de wetenschap dat het slechts veertien keer in de NBA-historie is voorgekomen dat een club een nederlaag moest incasseren in de best-of-seven-serie na het nemen van een 2-0 voorsprong.

Goede serie

''We zijn bezig aan een goede serie, maar het wordt pas echt mooi als we de volgende twee wedstrijden ook winnen'', meende Duncan.

De kampioen van de Western Conference speelt om de titel van de NBA tegen de kampioen van de Eastern Conference. In die strijd leidt Miami Heat met 1-0 tegen Boston Celtics.