PARIJS - Serena Williams is dinsdag verrassend uitgeschakeld in de eerste ronde van Roland Garros. 

De Amerikaanse, die als vijfde geplaatst was op het gravel in Parijs, dolf in drie sets het onderspit tegen thuisspeelster Virginie Razzano.

Door de onverwachte zege van de Française, neemt niet Williams, maar Razzano het in de tweede ronde op tegen Arantxa Rus.

Rus en Razzano speelden nog nooit tegen elkaar. De Franse is de huidige nummer 111 van de wereld, haar Nederlandse tegenstandster staat 23 plaatsen hoger.

Williams stevende lange tijd af op een overwinning. De eerste set ging in 6-4 naar de speelster die in 2002 al eens de beste was op Roland Garros. 

In de tiebreak van de tweede set leek Williams een beslissende voorsprong te hebben genomen, maar Razzano knokte zich toch naar setwinst.

Daarna was Williams het helemaal kwijt. Razzano stevende af op een 6-0 zege in de derde set. Na een 5-0 achterstand was het echter weer Williams die zich terugknokte in de wedstrijd.

Genoeg voor een miraculeuze ontsnapping was dat echter niet. Razzano trok, ondanks dat de kramp meerdere keren in haar bovenbeen schoot en nadat ze zeven matchpoints had verspeeld, uiteindelijk met 6-3 aan het langste eind.

Voor Williams betekende de nederlaag meteen ook een primeur. Nooit eerder verloor de veelvoudig grandslamwinnares in de eerste ronde van een van de vier grote toernooien.

Wozniacki

Caroline Wozniacki had er geen moeite mee om zich te plaatsen voor de tweede ronde. 

De als negende geplaatste Deense stond één game af aan Eleni Daniilidou uit Griekenland: 6-0, 6-1. De Slowaakse Jarmila Gajdosova is de volgende tegenstander van Wozniacki.