HOOFDDORP - Rafael Nadal heeft dinsdag eenvoudig de tweede ronde weten te bereiken op Roland Garros.

De titelverdediger in Parijs rekende in bijna twee uur tijd af met de Italiaan Simone Bolelli met 6-2, 6-2 en 6-1.

In de tweede ronde neemt Nadal het op tegen Denis Istomin uit Oezbekistan. Hij was eveneens in drie sets te sterk voor de Rus Igor Kunitsyn: 6-2, 6-1, 6-2.

Nadal is op jacht naar een zevende titel in Parijs waarmee hij alleen recordhouder zou worden en de Zweedse legende Björn Borg (zes titels) achter zich zou laten.

Minder stress

''Ik denk dat ik vandaag heb gedaan wat ik moest doen, met misschien wel iets minder stress dan in eerdere partijen uit de eerste ronde'', zegt hij. Nadal verloor pas één keer op het gravel in Parijs, in 2009 van de Zweed Robin Söderling.

Gevraagd of hij het eens was met enkele van zijn concurrenten, onder wie Roger Federer, die vinden dat de wind de omstandigheden op het Court Philippe Chatrier vaak onvoorspelbaar maakt, kon er een lachje af bij de Spanjaard: ''Ik ben niet de aangewezen persoon om te zeggen dat ik die baan niet fijn vind.''

Andy Murray

De als vierde geplaatste Andy Murray had geen kind aan de Japanner Tatsuma Ito en won in drie sets. Alleen in de tweede set kon Ito tegenstand bieden aan de Brit: 6-1 7-5 6-0.

Murray stuit in de tweede ronde op de Fin Jarkko Nieminen.