LUIK - Ron Jans zet zijn loopbaan als trainer voort in België. De Nederlandse coach heeft een contract getekend bij Standard Luik. Dat maakte de club dinsdag bekend. Hij heeft een contract voor een jaar getekend.

De 53-jarige Jans werkte de laatste twee seizoenen bij sc Heerenveen. Tijdens het afgelopen seizoen werd al bekend dat zijn contract in Friesland niet zou worden verlengd. Marco van Basten werd aangesteld als zijn opvolger.

Daarvoor was Jans acht jaar werkzaam bij FC Groningen. Jans volgt in Luik Jose Riga op, die na een conflict met de clubleiding vertrok. Hij is blij met zijn overstap naar België.

Frans leren

''Na tien jaar in Nederland wou ik in het buitenland aan de slag. Maar ook niet te ver, want de familie is heel belangrijk voor mij.'' Jans sprak in Luik Nederlands, maar beloofde snel Frans te leren.

Voorzitter Roland Duchâtelet was tevreden met de nieuwe coach. ''De resultaten die Ron Jans kan voorleggen bij zijn vorige clubs zeggen genoeg. De eredivisie staat voor aanvallend en attractief voetbal. Voor Standard is het resultaat belangrijk, maar ook de manier waarop."