HEERENVEEN - Ronald Koeman reageerde na afloop verbolgen over het spel van zijn team tegen Heerenveen. Ajax verloor woensdag in Heerenveen kansloos met 4-1. Koeman vond dat zijn ploeg zich na rust te gemakkelijk "naar de slachtbank" liet leiden. "Veel spelers hebben na de pauze te weinig gebracht. Ik kon me wel vinden in de spreekkoren, waarin gezongen werd dat we voetballes kregen."

De coach constateerde dat zijn team voor rust beter speelde dan de afgelopen weken. "Na een goal vlak voor rust en een snelle 2-0 was dat echter over. Ik koos er daarna voor om een-op-een te gaan spelen, waardoor we heel kwetsbaar werden. Misschien is dit ook een les voor de coach, om dat de volgende keer niet meer te doen, al is dat niet mijn intentie."

Koeman noemde het tweede Friese doelpunt beslissend voor het duel. "Daarna konden we het niet opbrengen om er vol voor te blijven gaan. We hebben het ze erg gemakkelijk gemaakt. Maar ik wil ook weer niet te veel kwaliteit bij de tegenstander weghalen. Zij hebben in de tweede helft fantastisch gespeeld. Ik denk niet dat er veel tegenstanders zijn die zo goed met de ruimte zullen omgaan."