HOENDERLOO - Een MRI-scan heeft maandag het vermoeden van de medische staf van Oranje over de blessure van Joris Mathijsen bevestigd.

Uit het onderzoek dat in Ede werd uitgevoerd, bleek dat Mathijsen afgelopen zaterdag tegen Bulgarije zijn hamstring heeft verrekt. Volgens de medische staf van Oranje is het afwachten hoe de blessure zich ontwikkelt om iets te kunnen zeggen over de duur van het herstel.

De verdediger van Malaga raakte al vroeg in de wedstrijd geblesseerd. Mathijsen greep na een sprint naar zijn linkerbovenbeen en liet zich meteen vervangen.

Het vermoeden dat hij in ieder geval niets heeft gescheurd, werd maandag bevestigd. Het is nog onduidelijk hoe wanneer Mathijsen weer op het trainingsveld kan staan.

Andere plek

De 32-jarige Brabander stond in de slotfase van het seizoen bij Malaga enkele weken aan de kant vanwege een spierblessure aan hetzelfde been. Die kwetsuur zat echter wel op een andere plek dan nu.

De tachtigvoudig international werd tegen Bulgarije vervangen door Wilfred Bouma.

Oranje speelt woensdag een oefeninterland tegen Slowakije en zaterdag tegen Noord-Ierland. Het EK begint voor het Nederlands elftal op 9 juni tegen Denemarken.