HOOFDDORP - Teambaas Martin Whitmarsh van McLaren wil niet te lang bij de pakken neerzitten na de voor zijn team teleurstellend verlopen Grand Prix van Monaco.

De renstal uit Woking begon sterk aan het seizoen, maar de laatste races draait het aanmerkelijk minder. Zondag finishte Lewis Hamilton als vijfde, terwijl Jenson Button de strijd moest staken.

“We waren gewoon niet snel genoeg. Het liep niet”, meldt Whitmarsh tegen Autosport. “Met nog één ronde te gaan lagen we maar drie seconden achter de leider, maar op dit circuit is het heel lastig om te passeren.”

Omdat ook de concurrentie allerminst constant presteert, blijft Hamilton in de race voor de titel. Zijn achterstand op WK-leider Fernando Alonso bedraagt slechts dertien punten.

“Lewis houdt zijn hoofd koel en scoort elke race punten. Het kampioenschap ligt nog volledig open. De verschillen zijn klein.”

Button

Button staat er veel slechter voor dan Hamilton. De wereldkampioen van 2009 sprokkelde in de laatste drie races slechts twee puntjes bijeen en staat zevende in het kampioenschap.

“Hij heeft het moeilijk met de banden”, verklaart Whitmarsh de slechte prestaties van Button.

“Het is jammer dat hij moest opgeven na een touché met Heikki Kovalainen. Maar ook Jenson kan nog kampioen worden.”