DEN HAAG - ADO Den Haag heeft woensdagavond deinhaalwedstrijd tegen Roda JC met 1-0 gewonnen. Cedric van der Gunmaakte in de negentiende minuut van de eerste helft het enigedoelpunt.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

ADO Den Haag heeft in de zes competitiewedstrijdenna de winterstop al evenveel punten verzameld als in de zestienduels van het vorige jaar, tien om precies te zijn. De ploeg wonwoensdagavond op eigen veld het inhaalduel met Roda JC (1-0) enlijkt zich enigszins te distantiëren van de gevarenzone.

Europese aspiraties

Matchwinnaar Van der Gun was na de 2-2 tegen Feyenoord wederomde gevierde man in het Zuiderpark, waar de trouwe fans zelfs overEuropese aspiraties zongen. Zo ver zal het niet komen, maar deinhaalrace van het elftal van trainer Schoenmaker is opmerkelijk enop basis van de getoonde inzet ook terecht. De derde zege binneneen maand is niet in de laatste plaats te danken aan een wijsaankoopbeleid, de Spaanse verdediger Saavedra en de Japansemiddenvelder Toda zijn absolute versterkingen.

Toda gaf de voorzet waaruit Van der Gun in de 19e minuutscoorde, met het hoofd nog wel, iets dat de lange verdedigers VanHoogdalem en Luijpers zichzelf mochten aanrekenen.

Geen schoonheidsprijs

Roda JC blijft wel kanshebber voor een plaats in hetUEFA-bekertoernooi, maar verdient bepaald geen nominatie voor eenschoonheidsprijs. De ploeg verzuimde de achterstand op Feyenoord teverkleinen. In het Zuiderpark waren de Limburgers in de laatstevijf minuten van de eerste helft gevaarlijk. De Vries gebruiktezijn vuisten bekwaam bij schoten van Vandenbroeck en Sergio en deHaagse doelman had geluk dat Cristiano een misser van Saeijs nietafstrafte.

Na de rust probeerde Roda JC de achterstand uit alle machtongedaan te maken, maar de flegmatieke aanvallers van de bezoekerslegden het af tegen de wilskracht van ADO Den Haag. Ook invallerVicelich, die in oktober bij de 5-1 in Kerkrade drie keer scoorde,lukte de gelijkmaker niet. De Vries onderscheidde zich andermaalbij de inzet van de Nieuw-Zeelander, die op dat moment koud eenhalve minuut op het veld stond.