HOOFDDORP - Igor Sijsling is in de eerste ronde van Roland Garros uitgeschakeld. De 24-jarige Nederlander verloor zondag in vijf sets van de Luxemburger Gilles Müller: 6-2, 5-7, 6-3, 4-6, 6-8. 

Sijsling had zich via het kwalificatietoernooi geplaatst voor het hoofdschema.

De Amsterdammer begon furieus aan het duel en had in een mum van tijd een 4-0 voorsprong te pakken. Hij won uiteindelijk de eerste set met 6-2.

In de tweede set had Müller het betere van het spel. Hij nam een 5-2 voorsprong, maar zag Sijsling terugkomen tot 5-5. Het bleek uitstel van executie, want Müller won met 7-5 alsnog de tweede set.

In de derde set deelde Sijsling weer de lakens uit en had hij aan twee breaks genoeg om weer op voorsprong in sets te komen. In de eerste game van het vierde bedrijf werd hij echter direct gebroken, waardoor hij in het vervolg van de set achter de feiten aanliep.

Het beslissende vijfde bedrijf verliep aanvankelijk zonder breaks. Bij een 4-3 voorsprong kreeg Sijsling een breekpunt, maar Müller werkte dat weg met een ace.

Vermoeid

Naarmate de set vorderde, maakte Sijsling een steeds vermoeidere indruk. Tot overmaat van ramp kreeg hij ook nog last van zijn schouder. Sijsling vroeg zelfs een medische time-out aan en werd een aantal minuten behandeld.

Sijsling wist met serve and volley nog een aantal servicegames door te komen, maar in de dertiende game ging het fout. Müller brak de Nederlander en serveerde de wedstrijd een game later uit.

Daardoor strandde Sijsling ook in zijn tweede grandslamtoernooi in de eerste ronde. Vorig jaar overkwam hem hetzelfde bij zijn debuut op Wimbledon.