BREDA - NAC Breda blijft ondanks een gelijkspel woensdagavondthuis tegen FC Groningen (1-1) ongeslagen na de winterstop. Deploeg van trainer Lokhoff behaalde uit zes duels twaalf punten enstrijdt op overbrugbare afstand nog mee om Europees voetbal.

De Bredanaars doen dat zelfs op twee fronten. NAC behaaldeeerder deze maand ten koste van landskampioen PSV (1-0) de halvefinales van de Amstel Cup. Daarvoor werd Ajax uitgeschakeld.

Herkansing

De wedstrijd tegen FC Groningen werd eind vorige maand na ruimeen kwartier afgekeurd wegens hevige sneeuwval. De herkansingwoensdagavond had opnieuw op een moeilijk bespeelbaar veld plaats.Het had vooraf flink gesneeuwd in Breda.

Het weerhield beide teams er niet van om er toch een aardigewedstrijd van te maken, met veel kansen over en weer. Al in dederde minuut had Boukhari de thuisploeg op voorsprong moetenzetten, maar de huurling van Ajax strandde op doelman Beukenkamp.Daarna waren Krstev en Salmon gevaarlijk namens FC Groningen.

Fraai

Beukenkamp redde vervolgens nog een keer fraai op een inzet vanBoussaboun. De 1-0 van NAC in de 22e minuut was discutabel. Feherrondde al dan niet in buitenspelpositie voorbereidend werk vanBarakat af. De 1-1 op slag van rust kwam voort uit een verdedigendefout van diezelfde Barakat, waarvan De Witte profiteerde.

De tweede helft begon spectaculair. Feher van NAC knalde op depaal en kort daarna hield doelman Babos middenvelder Van Gessel vaneen Groninger voorsprong af.

Knokken

NAC knokte voor de 2-1 en deed dat het laatste kwartier met deinvallers Vos en Elmander naast elkaar in de frontlinie. Meer daneen knal van Feher op de lat leverde dat slotoffensief niet op. FCGroningen stapte tevreden van het veld, de ploeg van trainer Janskwam voor een punt en kreeg dat ook.