AMSTERDAM - Het Nederlands elftal begint zaterdag met Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie in de basis aan de oefenwedstrijd tegen Bulgarije. Huntelaar start in de punt van de aanval, Van Persie staat in het aanvallende trio daarachter.

Jetro Willems (18) maakt als linksback zijn interlanddebuut in Oranje. De jonge PSV'er speelde dinsdag al mee in de oefenwedstrijd tegen Bayern München.

Tim Krul krijgt onder de lat de voorkeur boven Michel Vorm. Maarten Stekelenburg is vanwege de nasleep van een schouderblessure nog niet beschikbaar.

Mark van Bommel vormt het controlerende blok op het middenveld met Nigel de Jong. Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder staan ook in de basis, Dirk Kuijt zit op de bank.

'Veel beweging'

Van Marwijk wil veel beweging zien "Als we dat goed uitvoeren, zijn we heel moeilijk af te stoppen. Het kan ook, als de posities maar goed bezet blijven.''

Klaas-Jan Huntelaar staat in de spits, Robin van Persie op de vleugel. ''Maar Robin moet eigenlijk als een soort tweede centrumspits spelen'', aldus Van Marwijk. ''Hij hoeft beslist niet op de flank te blijven staan.''

Bij Bulgarije begint Stanislav Manolev (PSV) in de basis. Doelman Nikolai Michailov van FC Twente behoort niet tot de selectie.

De wedstrijd in de Amsterdam Arena begint om 20.00 uur.

Opstelling

Krul; Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen en Willems; Van Bommel en De Jong; Van Persie, Sneijder en Van der Vaart; Huntelaar.