HOOFDDORP - Robin Haase speelt in de eerste ronde van Roland Garros tegen Ivan Dodig. De Kroaat is de nummer 75 van de wereld, Haase staat 39e.

Haase speelde nog nooit eerder tegen Dodig. Als de Hagenaar de eerste ronde overleeft, neemt hij het in de tweede ronde op tegen de winnaar van het duel tussen James Blake en Mikhail Joezjni.

Titelverdediger Rafael Nadal opent de jacht op zijn zevende titel tegen de Italiaan Simone Bolelli. Novak Djokovic werd gekoppeld aan Potito Starace en Roger Federer neemt het op tegen Tobias Kamke.

Krajicek

Michaëlla Krajicek stuit in de eerste ronde van het vrouwentoernooi op Petra Martic. De Kroatische is de nummer 50 van de wereld.

De tegenstandster van Arantxa Rus is de Amerikaanse Jamie Hampton. Ze staat precies tien plekken hoger op de wereldranglijst, 87om 97.

Wanneer beide Nederlandse vrouwen winnen, krijgen ze het vermoedelijk zwaar in de tweede ronde. Rus treft dan waarschijnlijk de Amerikaanse Serena Williams en voor Krajicek zou de Française Marion Bartoli kunnen wachten.