HOOFDDORP - McLaren is van plan om Lewis Hamilton een sterk verbeterd contract aan te bieden.

De wereldkampioen in de Formule 1 van 2008 kan zijn eind dit jaar aflopende verbintenis verlengen tot eind 2017, zo meldt The Guardian.

Op jaarbasis zou zijn honorarium twintig miljoen pond, ongeveer 25 miljoen euro, gaan bedragen. Dat is aanzienlijk meer dan zijn huidige salaris van ruim achttien miljoen euro.

Het ligt in de lijn der verwachting dat Hamilton, als hij bijtekent, op termijn de best betaalde Formule 1-coureur zal worden.

Momenteel koestert Fernando Alonso die status met een jaarsalaris van dertig miljoen euro, maar de Spanjaard van Ferrari is vier jaar ouder dan zijn voormalige rivaal bij McLaren. Bovendien heeft Hamilton naast de baan een aantal lucratieve sponsorcontracten.

Speculaties

McLaren wil met het aanbieden van het contract een einde maken aan de speculaties over de toekomst van Hamilton, die in het lopende seizoen na vijf races de derde plek bezet in het kampioenschap.

De Brit zou in de belangstelling staan van zowel Mercedes GP als Ferrari. Bij dat laatste team staat Felipe Massa onder druk na een teleurstellende start van het seizoen.

Mercedes ziet in Hamilton een mogelijke opvolger van de 43-jarige Michael Schumacher, die nog niet heeft besloten of hij ook in 2013 actief is in de koningsklasse van de autosport.