HOOFDDORP - Fernando Torres heeft er het afgelopen seizoen meerdere malen aan getwijfeld of het hem zou lukken zich in de EK-selectie van Spanje te spelen.

"Ik ben nog nooit zo blij geweest met een telefoontje", kijkt de spits van Chelsea op zijn eigen site terug op het moment dat hem duidelijk gemaakt werd dat hij bij de voorlopige selectie zat.

Helemaal zeker is de uitverkiezing dus nog niet, maar omdat David Villa niet op tijd fit is voor het toernooi, lijkt niets deelname nog in de weg te staan. Tot opluchting van de spits.

"Ik was echt bang dat ik niet op de lijst zou staan", vervolgt Torres die aangeeft een tijd lang bang te zijn geweest dat hij nooit meer op zijn oude niveau zou komen.

Verloor hoop

"Ik verloor de hoop. Dat had ik nog nooit gehad. Het is een verschrikkelijk gevoel als je van het spelletje houdt. Ik begon een speler te worden aan wie ik een hekel had."

Volgens Torres heeft hij die periode echter achter zich gelaten en hij kijkt dan ook vooral naar de toekomst. Eén van de dingen waar de spits zich op richt is het winnen van het EK met Spanje.

In 2008 wist hij met zijn land al eens de Europese titel te veroveren en twee jaar later maakte hij deel uit van de ploeg die het Nederlands elftal in Zuid-Afrika van de wereldtitel hield.

Favorietenrol

De logische favorietenrol voor het toernooi in Polen en de Oekraïne gaat de spits niet uit de weg, maar een zekerheidje is een nieuwe prijs in zijn ogen absoluut niet.

"We accepteren dat, maar het is waardeloos omdat je het op het veld moet laten zien. Het wordt heel moeilijk. Er zijn een paar sterke tegenstanders. Ik hoop dat zij bang zullen zijn voor Spanje en niet andersom."

Geschiedenis schrijven is echter het uitgangspunt voor Torres. "Het is nog nooit een team gelukt om drie titels achter elkaar te winnen. Als wij daarin slagen, zetten we een standaard neer en hebben mensen het over vele jaren nog over ons."