HAMBURG - Hamburger SV heeft goede hoop gekregen opnieuw een Nederlandse international binnen te kunnen halen, namelijk Dirk Kuijt.

De Nederlandse aanvaller, die afgelopen seizoen bij Liverpool naar zijn zin te weinig speelde, zegt in het Duitse blad Bild dat hij vereerd is door de belangstelling uit Hamburg.

''Daar ben ik trots op. Ex-HSV'ers als Van der Vaart, De Jong en Mathijsen hebben veel reclame gemaakt voor die club. HSV is een optie, maar er liggen ook andere aanbiedingen'', aldus Kuijt, die in Engeland nog een contract heeft voor een jaar, maar naar verluidt voor een miljoen euro mag vertrekken.

De 31-jarige Katwijker, voor wie een terugkeer naar Feyenoord nog niet aan de orde is, valt wel in de categorie grootverdieners.

Kuijt zou bij een eventuele transfer wel eens twee landgenoten kunnen treffen in Hamburg. Jonathan De Guzman en Demy de Zeeuw staan in de belangstelling van HSV.

De Guzman wil vertrekken bij Villarreal, omdat hij niet genoeg aan spelen toekomt en omdat de club gedegradeerd is in Spanje. De Zeeuw is ook op een zijspoor beland bij zijn club, Spartak Moskou.