HOOFDDORP - Vitesse leek te moeten vrezen dat coach John van den Brom na één, succesvol, seizoen zou vertrekken uit Arnhem, maar woensdag drukte de club die geruchten definitief de kop in.

De oud-speler van de Arnhemmers stond in de belangstelling van Anderlecht. De Belgische landskampioen zag in Van den Brom de ideale man om de vertrokken Ariël Jacobs op te volgen.

Bovendien gingen er geruchten dat eigenaar Merab Jordania ondanks een zevende plaats en de gewonnen play-offs om Europees voetbal niet geheel tevreden was.

Vitesse voelde zich daardoor genoodzaakt om woensdagavond 'duidelijkheid te scheppen'.

"Het contract van John is onlangs automatisch met nog twee jaar verlengd", zei technisch directeur Ted van Leeuwen op de site van de club. "Iedereen binnen de club is buitengewoon tevreden met het resultaat in de competitie, de manier van voetballen en de talentontwikkeling van individuele spelers."

"Na de belangstelling van Anderlecht is er opeens een berichtenstroom op gang gekomen. Die onduidelijkheid willen we hiermee wegnemen."

De man

Ook Jordania liet blijken geen twijfels te kennen over Van den Brom. "John is de man voor Vitesse, zonder twijfel. Wij hebben een beleid ingezet met ons project. Wat anderen allemaal zeggen, wie er uit mijn naam spreekt, ik kan er weinig mee."

"John, Ted en ik bepalen het technische beleid en verder niemand. Uiteraard hebben we over details soms interne discussies, maar die zijn tussen ons en niet bestemd voor de buitenwereld."

Vleiend

De hoofdpersoon zelf - op dit moment met zijn ploeg in Suriname - was met name blij dat er nu een einde komt aan de geruchten.

"Natuurlijk is het vleiend dat er een club van het formaat Anderlecht belangstelling heeft. Op hetzelfde tijdstip kwamen er van derden verhalen in de wereld dat Jordania niet tevreden zou zijn. We hebben daarover gesproken en hij ontkende dat."

"Natuurlijk hebben we weleens ergens discussie over, maar daar hou ik juist van en daarvoor loop ik nooit weg. Die gesprekken voeren we binnen de technische staf elke week. Dus voor mij is het klaar: ik blijf bij Vitesse. Daar ligt mijn hart."