AMSTERDAM - Volgens PSV is het uitgesloten dat Zakaria Labyad transfervrij naar Sporting Portugal vertrekt. De Eindhovense club meent dat de middenvelder heeft verzuimd zijn contract tijdig op te zeggen.

Het standpunt van Labyad is dat hij transfervrij is deze zomer omdat zijn doorlopende verbintenis met PSV niet rechtsgeldig is.

Maar die verbintenis had hij officieel dan wel vóór 15 mei per aangetekende brief moeten opzeggen.

''De meeste spelers kennen die regel niet, maar goede zaakwaarnemers wel'', stelt technisch directeur Marcel Brands van PSV tegenover Voetbal International.

''Labyad heeft ons niets gestuurd en hij ligt dus hoe dan ook nog één jaar vast. Onder dezelfde voorwaarden als in zijn huidige contract.''

Steggelen

PSV en Labyad steggelen al maanden over de toekomst van de speler, die met Sporting Portugal al een akkoord bereikte over een meerjarig contract. Omdat hij op te jonge leeftijd een overeenkomst bij PSV tekende, meent Labyad gratis te kunnen vertrekken.

Dat is volgens Brands nu niet meer mogelijk, maar de speler zelf stelt dat hij zijn arbeidsovereenkomst wél op tijd heeft opgezegd. Labyad is boos dat Brands gezegd heeft dat het hem om het geld gaat.

''Iemand die zulke dingen zegt neem ik niet meer serieus. En dat noemt zich dan technisch manager. Voor mij is hij niet meer dan een conciërge'', aldus Labyad.