AMSTERDAM - Volgens Bayern München-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge heeft de club woensdagochtend veel spijtbetuigingen ontvangen van supporters die niet te spreken waren over het fluitconcert dinsdagavond aan het adres van Arjen Robben.

"We hebben vanochtend veel reacties van fans ontvangen", laat de beleidsman weten in een persverklaring. "Zij verontschuldigen zich namens degenen die Robben hebben uitgefloten."

De vleugelaanvaller van Bayern en Oranje kwam dinsdagavond tot ongenoegen van het Bayern-publiek alleen in actie voor het Nederlands elftal tijdens het door de Duitsers met 3-2 gewonnen oefenduel.

Robben was al de gebeten hond in München nadat hij in de Champions League-finale van afgelopen zaterdag een cruciale strafschop miste.

Stijl

"Sommige fans waren duidelijk teleurgesteld dat Arjen drie dagen na de verloren finale niet in het shirt van Bayern heeft gespeeld, maar enkel in het shirt van het Nederlands elftal", legt Rummenigge uit.

"Dat geeft echter niemand het recht om een van onze spelers uit te fluiten", vervolgt hij. "Arjen is net als alle andere spelers, fans en vrienden van Bayern teleurgesteld na de ongelukkige en onverdiende nederlaag in de finale."

"Het is echter de stijl van Bayern en haar fans om iemand die op de grond ligt de hand toe te reiken en hem omhoog te helpen, zoals het grootste deel van de 33.000 supporters dat dinsdagavond deed."