AMSTERDAM - Michaëlla Krajicek doet vanaf zondag toch mee aan Roland Garros. De tennisster is veel sneller dan verwacht hersteld van een knie-operatie.

"Het lijkt erop dat mijn dokter wonderen heeft verricht, want ik kan gewoon spelen", laat Krajicek weten op Twitter. Ze is in Parijs alleen actief in het enkelspel.

Krajicek meldde op 14 mei dat ze wellicht maanden uitgeschakeld zou zijn door problemen met het kraakbeen in haar knie.

Na een succesvolle operatie in Praag bleek de kwetsuur mee te vallen. Met Roland Garros had ze echter geen rekening meer gehouden.

Er is Krajicek veel aan gelegen om goed te presteren op het Grand Slam-toernooi. Met een succesvol optreden kan ze nog een plek verdienen op de Olympische Spelen.

Wildcard

Krajicek liet vorige week nog aan NUsport weten dat ze overwoog om een wildcard aan te vragen voor Londen. Ze miste de Spelen in Peking ook al door een knieblessure.

"Daarom dacht ik eerst dat het een grap was. Dit kon gewoon niet waar zijn", zei ze destijds. Krajicek richtte zich op het toernooi in Rosmalen dat na Roland Garros begint. "Dat zou geweldig zijn. Dan kan ik op mijn favoriete gras nog de hele zomer spelen en Wimbledon meemaken."

Nu maakt ze nog kans op de Spelen op het 'heilige gras'. Roland Garros is het laatste evenement dat daarvoor meetelt. Krajicek, nu de nummer 71, moet minimaal bij de beste 54 van de wereld staan om zeker te zijn. Ze werd vorig jaar al in de kwalificaties uitgeschakeld en heeft dus weinig punten te verdedigen voor de WTA-ranking.