AMSTERDAM - Igor Sijsling heeft dinsdag de tweede ronde van de kwalificaties van Roland Garros bereikt. Jesse Huta Galung werd al in de openingsronde uitgeschakeld.

De als zeventiende geplaatste Sijsling moest diep gaan om Diego Junqueira te verslaan. De Amsterdammer stapte pas bij 8-6 in de derde set als winnaar van de baan.

De Argentijn won de eerste set met 6-4, maar in de tweede set was Sijsling heer en meester: 6-0. Hij speelt in de volgende ronde tegen de winnaar van de partij tussen de Japanner Hiroki Moriya of de Brit Josh Goodall.

Huta Galung en Schoorel

Huta Galung was op het gravel in Parijs niet opgewassen tegen de Italiaan Simone Vagnozzi: 5-7 4-6. De nummer 217 van de wereld verloor vorig jaar ook al in de eerste ronde van de kwalificaties in de Franse hoofdstad.

Begin dit jaar slaagde hij er wel in om het hoofdtoernooi van de Australian Open te bereiken.

Schoorel redde het niet tegen Peter Polansky. De Canadees trok in drie sets aan het langste eind: 7-6 (4), 6-7 (3) en 6-2. In 2011 bereikte Schoorel nog de tweede ronde van het hoofdtoernooi in Parijs.

Robin Haase is als enige Nederlander al verzekerd van een plek in het hoofdtoernooi bij de mannen.

Bertens en Schoofs

Bij de vrouwen proberen Kiki Bertens en Bibiane Schoofs vanaf dinsdag een plekje in het hoofdschema te veroveren. Arantxa Rus is al geplaatst en Michaëlla Krajicek ontbreekt door een knieblessure.

De als eerste geplaatste Bertens speelt in de eerste ronde tegen de Duitse Annika Beck. Schoofs moet het opnemen tegen de als vierde gerangschikte Akgoel Amanmoeradova uit Oezbekistan.