AMSTERDAM - José Mourinho heeft dinsdag zijn contract bij Real Madrid opengebroken en verlengd tot medio 2016. De oude verbintenis van de oefenmeester liep in 2014 af.

De 49-jarige Portugees loodste de ‘Koninklijke’ eerder deze maand naar zijn eerste landstitel sinds 2008. In de Champions League viel in de halve eindstrijd het doek, na een verloren penaltyreeks tegen Bayern München.

Real Madrid speelde tot nu toe 117 officiële duels in het tijdperk-Mourinho. Tegenover negentig zeges staan elf verliesbeurten. Real scoorde in totaal 322 keer in deze wedstrijden.

De Spaanse topclub nam Mourinho twee jaar geleden over van Internazionale. De coach was eerder werkzaam bij Benfica, União de Leiria, FC Porto en Chelsea.

Met Inter (2010) en FC Porto (2004) legde hij beslag op de eindzege in de Champions League.

De belangrijkste Europese beker is de komende jaargang hét hoofddoel van de ‘Koninklijke’. In 2002 won Real voor het laatst de Champions League.

Speculaties

Mourinho is de enige trainer in de voetballerij die ooit kampioen werd in zowel Spanje, Engeland, Italië als Portugal.

Door een nieuw contract te tekenen maakt de Portugees een einde aan speculaties over zijn toekomst. De afgelopen dagen werd hij onder meer in verband gebracht met Chelsea.