MOSKOU - Lokomotiv Moskou heeft de eerste wedstrijd in de achtste finales van de Champions League met 2-1 van AS Monaco gewonnen. Door de veranderde opzet van het toernooi worden de duels na de eerste ronde in een knockoutsysteem gespeeld en hebben de Monegasken nog een terugwedstrijd om de achterstand goed te maken.

De doelpunten voor Lokomotiv kwamen op naam van Izmailov en Maminov, respectievelijk na een half uur en een uur spelen. Monaco maakte het belangrijke uitdoelpunt in de 69e minuut. Real Madrid-huurling Morientes nam de treffer voor zijn rekening. De return wordt op 10 maart gespeeld.

Arsenal

In Vigo speelde de naam Edu een grote rol in de wedstrijd tussen Celta de Vigo en Arsenal. De thuisploeg, in de eerste ronde nog tegenstander van Ajax, kwam in de 18e minuut op achterstand door een doelpunt van Arsenal-speler Edu. Zijn naamgenoot in dienst van de Spaanse ploeg maakte in de 27e minuut de gelijkmaker.

Na de pauze zorgde Arsenals Edu opnieuw de voorsprong voor de Engelsen, 1-2. Jose Ignacio zorgde voor de 2-2. Een doelpunt van Pires, tien minuten voor tijd bracht de Engelsen alsnog de zege, 2-3.

AC Milan

AC Milan, met Seedorf in de basis, bezorgde zich in Praag een goede uitgangspositie om de volgende ronde te halen. De Italianen speelden tegen Sparta Praag met 0-0-gelijk.