MÜNCHEN - Ondanks een doelpunt van Roy Makaay is BayernMünchen er dinsdag niet in geslaagd van Real Madrid te winnen. DeNederlandse topspits maakte in de Champions League-kraker tegenReal Madrid het eerste doelpunt, 1-0. Niet veel later maakteRoberto Carlos de 1-1, na een blunder van doelman Kahn. De return is op 10 maart in Madrid.

Real Madrid had zich bij monde vantrainer Queiroz al voorafgaand aan het duel in de underdogpositiegemanoeuvreerd. De omstandigheden waren in München, volgens decoach, in het voordeel van de thuisploeg. Het vroor liefst 5 gradenin het Olympiastadion dat slechts door de veldverwarming sneeuwvrijwas. Daarnaast wist Real nog nooit te winnen in München. De ploegverloor er al zeven keer.

Toch begon het Spaanse sterrenensemble goed aan het duel.Aanvankelijk viel de lijstaanvoerder van de Primera Division aan enleek Bayern slechts te wachten om uit een counter te kunnentoeslaan. Naarmate de eerste helft vorderde draaide het spelbeeld.De ploeg van de Nederlandse aanvaller Roy Makaay begon in te ziendat er tegen 'De Koninklijke' iets te halen viel.

Intelligente kaats

Het was in de laatste 20 minuten voor rust aan doelman Casillaste danken dat de ruststand een doelpuntloze was. In de 37e minuutwas Bayern het dichtst bij een doelpunt. Een hard afstandsschot vande Engelsman Hargreaves, na een intelligente kaats van Makaay, werddoor Casillas ternauwernood gestopt.

Na rust bleef Bayern München, in Duitsland verguisd vanwege hetmatige spel in de Bundesliga, verreweg de beste ploeg. Makaay hadin de 57e minuut een prima mogelijkheid, maar kopte in vrijepositie voorlangs. In de 75e minuut deed de Nederlander het beter.Na een mooie voorbereidende actie van Pizarro kopte hij raak enleek hij zijn ploeg onverwacht de zege te bezorgen, 1-0. Eenzeldzame blunder van doelman Kahn deed zijn treffer echter teniet.De Duitser liet een eenvoudige vrije trap van Roberto Carlos doorzijn armen glippen, waardoor de eindstand onterecht 1-1 werd.

Voorsprong

In Vigo speelde de naam Edu een grote rol in de wedstrijd tussenCelta de Vigo en Arsenal. De thuisploeg, in de eerste ronde nogtegenstander van Ajax, kwam in de 18e minuut op achterstand dooreen doelpunt van Arsenal's Edu. Zijn naamgenoot in dienst van deSpaanse ploeg maakte in de 27e minuut de gelijkmaker. Na de pauzezorgde Arsenal's Edu opnieuw de voorsprong voor de Engelsen, 1-2.

Jose Ignacio zorgde voor de 2-2. Een doelpunt van Pires, tienminuten voor tijd bracht de Engelsen alsnog de zege, 2-3.

AC Milan, met Seedorf in de basis, bezorgde zich in Praag eengoede uitgangspositie om de volgende ronde te halen. De Italianenspeelden tegen Sparta Praag met 0-0-gelijk. In Moskou won Lokomotivmet 2-1 van Monaco. Izmailov en Mamilov scoorden voor de Russen.Morientes maakte het belangrijke tegendoelpunt.