IJSSELSTEIN - De Nederlandse esfatteploeg wacht met spanningaf of Dwain Chambers tegen zijn schorsing van twee jaar in beroepgaat. De sprintploeg bestaande uit Timothy Beck, Troy Douglas,Patrick van Balkom en Caimin Douglas eindigde vorig jaar bij de WKals vierde op de 4 x 100 meter. De kans is groot dat de formatiedoor de dopingzaak van Chambers een plaatsje opschuift.

"Veel hangt af of Chambers in beroep gaat", zegt Henk Kort,technisch directeur van de Nederlandse atletiekunie KNAU. "Hijheeft zestig dagen de tijd. Dat kan hij ook pas over 59 dagenbeslissen.

Gaat hij in beroep, dan duurt het in totaal nog wel zo'nvijf maanden voor er echt duidelijkheid is rond de klassering vanons team. Ziet hij van beroep af, zal de overkoepelende instantieIAAF de straf van Chambers overnemen en hem uit de uitslagen van deWK schrappen." In dat geval raakt Groot-Brittannië de zilverenmedaille van de 4 x 100 meter kwijt en eindigt Nederland als derde.

Chambers kreeg dinsdag door de Britse atletiekbond een schorsingvan twee jaar opgelegd. De Europees kampioen op de 100 meter, diezegt onschuldig te zijn, werd vorig jaar op 1 augustus bij eentrainingskamp in Saarbrücken bij een controle betrapt op hetgebruik van de designdrug THG. Hij was al sinds november 2003voorlopig geschorst.