BIG BEAR LAKE - De Franse wielrenner Sylvain Georges heeft vrijdag (plaatselijke tijd) een fraaie solo bekroond met de zege in de zesde etappe van de Ronde van Californië. 

De renner van AG2R reed de laatste 48 kilometer van de 186,7 kilometer tussen Palmdale en Big Bear Lake in zijn eentje aan de leiding en wist het jagende peloton aan de finish een kleine halve minuut voor te blijven.

De Slowaak Peter Sagan, die al vier ritten in de Amerikaanse ronde won, spurtte naar de tweede plaats voor zijn landgenoot Peter Velits. 

De Nederlander Tom Dumoulin kwam als vijfde over de meet. In het algemeen klassement behield de Amerikaan David Zabriskie de gele leiderstrui.

Georges maakte deel uit van een groep van zeven renners die al in de eerste kilometers van de pittige bergetappe op avontuur ging.

De Fransman bleef alleen over vooraan na de laatste beklimming.

''Vooral de laatste vijftien kilometer waren verschrikkelijk zwaar. Ik had overal pijn, zag dubbel en kreeg kramp, maar ik vocht me erdoorheen'', zei de winnaar na afloop.

Kopman Robert Gesink van Rabobank hield zich keurig staande in de etappe en bleef derde in het algemeen klassement op 39 seconden van Zabriskie.