BAKERSFIELD - Robert Gesink is donderdag (plaatselijke tijd) als vierde geëindigd in de individuele tijdrit in de Ronde van Californië.

De Nederlandse Raborenner had na 29,7 kilometer 39 seconden achterstand op de Amerikaanse winnaar David Zabriskie, die met zijn zege in Bakersfield ook de leiding nam in het algemeen klassement.

Ook Gesink deed goede zaken in de tussenstand, want hij steeg naar de derde plaats op 39 tellen van Zabriskie. Naast Gesink eindigde ook Maarten Tjallingii in de top tien. Hij werd zevende op 52 seconden van Zabriskie.

Gesink was zeer te spreken over zijn optreden in de race tegen de klok. ''Ik stond al geruime tijd te springen om een goed resultaat en als je dat dan kan neerzetten in een tijdrit is het gevoel nog uitbundiger'', reageerde Gesink op de website van zijn ploeg.

Beenbreuk

Gesink liep vorig jaar september een beenbreuk op. Hij maakte in februari zijn rentree. Hij had hoopte daarna op een goed resultaat in de klassiekers, maar werd toen ziek. Hij vertrok al eerder naar Amerika om te trainen.

''Het is gewoon een fijn gevoel als je hard hebt gewerkt en je daar ook het resultaat van merkt. Het gaat hier op alle fronten heel soepel. Bergop is het oude gevoel weer een beetje terug. Ik ben er nog niet, maar het gaat wel soepeler dan eerder dit voorjaar.

"Nu blijkt ook, dat de weg terug naar de top een hele lange is. Na een beenbreuk duurt dat toch nog wel even. Langer dan ik hoopte, maar niet langer dan ik eigenlijk wel wist.''

Van Houwelingen

Ook ploegleider Adri van Houwelingen was tevreden. ''We staan er nu mooi voor, maar je kunt altijd nog beter een voorsprong verdedigen dan een achterstand goed maken."

"Bovendien, vandaag is mooi, maar we hebben nog steeds niets gewonnen. Dat is ook nog iets waar we naar uitkijken.''