AMSTERDAM - Roberto Martinez is de belangrijkste kandidaat om Kenny Dalglish op te volgen als manager van Liverpool.

De huidige coach van Wigan Athletic heeft permissie gekregen van z'n werkgever om te onderhandelen met 'The Reds', zo meldt eigenaar Dave Whelan van Wigan in gesprek met Sky Sports.

"Toen Liverpool belde, was ik net met Roberto een onderhoud aan het voeren over volgend seizoen. Ik heb hem altijd gezegd dat hij vrij is om te praten met een grote club. En bestaat er een grotere club dan Liverpool? Roberto zal snel met hen om tafel gaan."

De 38-jarige Martinez begon zijn loopbaan als trainer in 2007 bij Swansea City alvorens hij in 2009 naar Wigan verkaste. Afgelopen seizoen finishten 'The Latics' als veertiende in de Premier League na een zeer sterke eindspurt.

Concurrentie

De Britse media brachten donderdag ook de Spanjaard Rafael Benitez (in 2005 winnaar van de Champions League met Liverpool) en de Portugees André Villas-Boas in verband met 'The Reds'. Beide managers zitten zonder werk.

Clubicoon Dalglish kreeg van de eigenaren van Liverpool z'n congé na een teleurstellende achtste plaats in de competitie. De club van Dirk Kuijt veroverde wel de League Cup en mag daardoor komend seizoen deelnemen aan de Europa League.