AMSTERDAM - Urby Emanuelson hoopt donderdag vanuit de KNVB te vernemen waarom hij niet meer bij de voorlopige selectie zit.

Door Bart Vlietstra

“Ik heb nog niet gehoord wat de reden is waarom ik er niet meer bij zit. Dus ik weet gewoon even niet wat ik moet zeggen. Ja, dat ik enorm teleurgesteld ben. Dat lijkt me logisch”, zegt hij tegen NUsport.

De linkspoot van AC Milan had zich ‘al helemaal’ ingesteld op het trainingskamp dat Oranje vanaf donderdag in Lausanne opslaat in aanloop naar het EK 2012.

“Voorzover ik wist moest ik me donderdag melden, maar dinsdag vernam ik ineens dat ik er niet bij zit. De jongens melden zich donderdag dus ik wacht af of ik nog iets hoor. Daarna zal ik er misschien dieper op ingaan.”

Klap

Hoezeer Emanuelson gerekend had op een uitverkiezing blijkt wel uit het interview in het nieuwe NUsport magazine dat vorige week in Milaan plaatsvond.

"Ik ga met heel veel zelfvertrouwen naar Oranje. De zelfverzekerdheid die ik bij AC Milan heb verworven, neem ik mee. De drang is enorm."

"Rond Engeland-Nederland heb ik met de bondscoach gesproken, hij was blij met mijn ontwikkeling. Het is hem opgevallen dat ik het vertrouwen van de mensen hier (bij AC Milan) heb gewonnen."

“Ja, door die woorden dacht ik dat ik goed bezig was”, wil Emanuelson nog wel kwijt op the day after. “Ik had er echt zin in. Het zou mijn eerste toernooi worden. Dit is een klap.”