HOENDERLOO - Bondscoach Bert van Marwijk krimpt zijn voorselectie voor het EK dinsdagavond in naar ongeveer 27 spelers.

Na de afsluitende training en het diner in Hoenderloo krijgen de spelers die waren uitgenodigd voor de tweedaagse trainingsstage te horen wie mee mag naar het Zwitserse Lausanne.

De voorselectie van Van Marwijk telt momenteel 36 spelers. Donderdag vertrekt Oranje met zo'n 27 man naar Lausanne voor een tiendaags trainingskamp. Het Nederlands elftal speelt op 22 mei een oefenwedstrijd tegen Bayern München.

Vier dagen later, bij terugkeer in Nederland, neemt Oranje het in de Amsterdam ArenA op tegen Bulgarije. Van Marwijk moet uiterlijk 29 mei zijn definitieve selectie van 23 spelers bekendmaken.

Hagel

Het Nederlands elftal trainde dinsdag in herfstachtige omstandigheden. Van Marwijk zag dat de zeventien spelers in Hoenderloo werden gegeseld door hagel en regen. Toch stond Oranje anderhalf uur op het veld.

Alexander Büttner verliet maandagavond het trainingskamp. De verdediger moest zich dinsdag weer melden bij Vitesse, waarmee hij nog strijdt om een Europees ticket. Luuk de Jong en Ola John waren al voor de eerste training terug naar huis gegaan omdat ze niet volledig fit zijn.

Oranje traint dinsdag aan het einde van de middag nog een keer achter gesloten deuren.