EINDHOVEN - Mark van Bommel heeft maandag bij PSV een contract voor één jaar ondertekend.

De 35-jarige middenvelder stapt transfervrij over van AC Milan, waar hij anderhalf seizoen actief was. De international werd maandagavond in het Philips Stadion gepresenteerd, nadat hij eerder op de dag medisch was gekeurd.

Een geëmotioneerde Van Bommel bevestigde zaterdag in Italië zijn terugkeer naar PSV.

Hij verruilde in 2005 na zes jaar de Eindhovense club voor Barcelona. Na één seizoen, waarin hij de Spaanse landstitel veroverde en de Champions League won, verhuisde hij naar Bayern München.

Na het WK van 2010 nam de schoonzoon van bondscoach Bert van Marwijk bij Oranje de aanvoerdersband over van Giovanni van Bronckhorst.

Dit is een transfer waar we ontzettend lang mee bezig zijn geweest”, vertelde technisch manager Marcel Brands. “We zijn blij dat het uiteindelijk gelukt is om zo‟n internationaal ervaren speler, met een groot verleden bij PSV en tevens de aanvoerder van Oranje, terug te halen naar PSV.”

Grote triomfen

Van Bommel zelf zei te verwachten komend seizoen met de nieuwe trainer Dick Advocaat bij PSV grote triomfen te boeken.

''Ik ben niet teruggekomen om af te bouwen, maar om voor de prijzen te spelen. Ik heb het gevoel dat ik PSV aan een titel kan helpen'', liet de international tijdens zijn presentatie weten.

Van Bommel sprak van een mooie rentree: ''Het voelt ook een beetje als thuiskomen. Toen ik de stad Eindhoven binnenreed, kreeg ik zelfs kippenvel."