AMSTERDAM - Dirk Kuijt vertrekt deze zomer hoogstwaarschijnlijk uit Liverpool, maar een terugkeer naar Feyenoord zit er vooralsnog niet in. De aanvaller wil zich voorlopig blijven richten op een topcompetitie.

De international zegt in het AD dat hij zich nog altijd te jong voelt voor een terugkeer in De Kuip. "Ik ben nog altijd maar 31."

"Bij een terugkeer naar Nederland zou ik 80 procent van mijn huidige salaris bij Liverpool moeten inleveren", vervolgt hij. "Als je 35 of 36 jaar bent, weet je dat je carrière er bijna op zit, maar ik zit nog in de kracht van mijn leven."

Kuijt, die zich maandag nog niet hoeft te melden bij Oranje in Hoenderloo, blijft zijn zinnen daarom zetten op een topclub.

"Ik heb nu nog de ambitie en de fitheid om nog één keer voor het hoogst haalbare te gaan; een club in een grote competitie of een grote club met Europese ambities."

Belangstelling

Over een gebrek aan belangstelling heeft Kuijt in de krant niet te klagen. "Een rij clubs uit Engeland, Duitsland, Spanje, Portugal en Italië hebben zich gemeld."

"Dan praat je over alle grote voetballanden. En daar zitten clubs bij die ook op Europees niveau meedoen."