AMSTERDAM - Ajax wil trainer Frank de Boer ''een contract voor het leven'' aanbieden. Dat stelt financieel directeur Jeroen Slop maandag.

"Het is uniek in Nederland, maar we zetten in op een contract voor onbepaalde tijd en willen weten hoe Frank daar tegenover staat”, aldus Slop, die zijn idee eerst nog moet voorleggen aan de nieuwe commissarissen, in De Telegraaf.

Volgens de beleidsman heeft een dergelijke verbintenis enkele belangrijke pluspunten. "Het voordeel van een vast dienstverband is dat het rust creëert en Frank samen met Wim Jonk en Dennis Bergkamp zorg kan dragen voor de lange termijn, de cultuur van de club kan bewaken."

Vroeg genoeg

De coach, die de laatste twee seizoenen kampioen werd met de club, heeft nog een verbintenis tot 2014. Die zou moeten worden opengebroken tot een overeenkomst voor onbepaalde tijd.

De Boer zelf vindt dat er vertrouwen uit het idee spreekt. ''Maar als het in het komend seizoen weer goed gaat is het wat mij betreft vroeg genoeg om dan over een nieuwe verbintenis te gaan praten.''