HOENDERLOO - Het Nederlands elftal begint maandag in Hoenderloo met de voorbereiding op het EK voetbal. Bondscoach Bert van Marwijk heeft negentien man opgeroepen voor een tweedaagse trainingsstage.

Even na het middaguur moeten de voetballers zich melden bij het Golden Tulip-hotel. Daarbij zit ook Khalid Boulahrouz die geen verplichtingen meer heeft bij zijn Duitse club VfB Stuttgart.

Klaas-Jan Huntelaar en Arjen Robben, die ook al een week klaar zijn in de Bundesliga, ontbreken in Hoenderloo.

Huntelaar liep afgelopen week tijdens een oefenwedstrijd van Schalke 04 in de Verenigde Staten een lichte hersenschudding op, terwijl Robben met Bayern München in voorbereiding is op de Champions Leaguefinale van zaterdag tegen Chelsea.

Eredivisie

De groep bestaat grotendeels uit spelers die geen verplichtingen meer hebben in de Nederlandse competitie. De voorselectie van Van Marwijk voor het EK telt in totaal 36 spelers.

Nick Viergever, Adam Maher (beiden van AZ), Erwin Mulder en Stefan de Vrij (Feyenoord) trainen maandag voor het eerst mee met Oranje.

Alexander Büttner van Vitesse komt alleen kennismaken met Van Marwijk en diens staf, aangezien hij met zijn club nog actief is in de play-offs om Europees voetbal.

Van Marwijk brengt de groep van 36 voor donderdag terug naar een selectie van ongeveer 27 spelers. Daarmee gaat hij in Lausanne (Zwitserland) verder met de voorbereiding op het EK.