LOS ANGELES - De Los Angeles Clippers hebben zondag de halve finales van de Western Conference bereikt in de NBA. In Memphis versloeg de equipe de Grizzlies met 82-72 en bepaalde daarmee de eindstand in de best-of-seven-serie op 4-3.

Bij het ingaan van de laatste periode had Memphis één punt voorsprong, maar de Clippers namen dankzij een tussensprint (11-2) de leiding in handen en gaven die niet meer weg.

In de halve finales van de Western Conference stuit LA Clippers op San Antonio Spurs. In de andere halve finale staat eveneens een ploeg uit Los Angeles.

De Lakers strijden namelijk met Oklahoma City Thunder om een plek in de eindstrijd van deze divisie.

De winnaar van de Western Conference speelt in de NBA-finale tegen de winnaar van de Eastern Conference.

Heat

Miami Heat kwam al in de tweede ronde van de play-offs in actie. De titelkandidaat begon daarin met een 95-86 thuiszege op Indiana Pacers.

LeBron James, net verkozen tot meest waardevolle speler van dit seizoen, was met 32 punten en vijtien rebounds de man van de wedstrijd. Dinsdag spelen de beide ploegen opnieuw in Miami.

Slecht nieuws was er ook voor Miami. De ploeg verloor Chris Bosh in het tweede kwart. De forward kwam na een schotpoging verkeerd terecht en moest zich laten vervangen.