BRUSSEL - Georges Leekens stopt als bondscoach van België. De trainer maakte zondag bekend een contract voor drie jaar bij Club Brugge te hebben getekend. 

Aan de samenwerking met de Belgische voetbalbond en Leekens komt daarmee per direct een einde. Bij Club volgt hij de Duitser Christoph Daum op.

Het is de derde keer dat Leekens (63) in dienst treedt bij Club Brugge. Eerder was hij er speler van 1971 tot 1982 en trainer van 1989 tot 1991.

Sinds 2010 was Leekens de technische baas van de Rode Duivels, met wie hij zich niet wist te kwalificeren voor de Europese titelstrijd van de komende zomer. 

Geïrriteerd

De Belgische voetbalbond reageerde zeer geïrriteerd op het besluit van Leekens. ''Ik ben heel ontgoocheld over het vertrek van Leekens, maar nog meer over het gebrek aan respect van Club Brugge voor de bond en het Belgische voetbal in het algemeen'', sprak Philippe Collin, voorzitter van de technische commissie van de KBVB.

''Anderlecht zou dit nooit gedaan hebben. Na het vroegtijdige vertrek van Dick Advocaat is het voor mij al de tweede keer dat ik dit meemaak.''

Concrete uitspraken over een opvolger wilde Collin niet doen. België speelt de komende weken nog twee oefeninterlands, tegen Montenegro en Engeland.