ENSCHEDE - FC Twente speelt zondag in de tweede play-off om Europees voetbal tegen RKC Waalwijk zonder Ola John.

Trainer Steve McClaren liet zaterdag weten dat de aanvaller nog niet is hersteld van een blessure. Doelman Nikolai Michailov is ziek en ontbreekt eveneens, waardoor routinier Sander Boschker ongetwijfeld de keeper is.

In vergelijking met het eerste duel, donderdag in Waalwijk (1-1), zijn Wesley Verhoek en Nicky Kuiper wel weer beschikbaar. Emir Bajrami daarentegen is er nog niet bij.

Volgens McClaren heeft FC Twente een goede uitgangspositie. ''We moeten het nu thuis afmaken. Excuses zijn er niet, we willen gewoon naar de beslissende ronde. Het winnen van de play-offs is voor ons na een moeilijke periode van groot belang. Nu willen we laten zien dat we mentaal en fysiek sterk zijn.''

Mocht FC Twente de play-offs niet winnen, dan speelt het komend seizoen toch in de Europa League vanwege de hoge klassering in het Fair Play-klassement.

RKC

RKC Waalwijk zal het zondag in de return van de eerste ronde van de play-offs wederom zonder Evander Sno moeten doen, zo meldt de Telegraaf zaterdag.

De middenvelder was donderdag bij de eerste wedstrijd ook niet speelklaar. De oud-Ajacied heeft last van een irritatie aan het kniegewricht.

Sno staat in de belangstelling van verschillende clubs en zou dus - zeker bij een nederlaag zondag van Brabanders - wel eens zijn laatste wedstrijd voor RKC kunnen hebben gespeeld.

Mark Janssen en Guy Ramos zijn ook niet beschikbaar voor trainer Ruud Brood. Beiden zullen dit seizoen sowieso niet meer spelen voor de Waalwijkers.