LOS ANGELES - De basketballers van de Memphis Grizzlies hebben vrijdagavond uitschakeling in de eerste ronde van de play-offs in de NBA net weten te voorkomen.

Ze wonnen in Los Angeles met 90-88 van de Clippers en herstelden het evenwicht in de best-of-seven: 3-3. De Spaanse center Marc Gasol was topscorer met 23 punten.

Halverwege het vierde en laatste kwart stond de thuisclub, aangevoerd door powerforward Blake Griffin, in het volle Staples Center nog acht punten voor. Een tussensprintje van de Grizzlies (10-0) betekende de ommekeer, ingeleid door een driepunter van Mike Conley.

De droom van de Clippers voor eigen publiek verder te komen in de play-offs - dat zou pas de derde keer zijn - was daarmee uit. De beslissing valt nu zondag in Memphis. De winnaar staat in de tweede ronde tegenover San Antonio Spurs.

Behalve Gasol was ook Zach Randolph belangrijk voor de Grizzlies. Hij maakte achttien punten en pakte daarnaast liefst zestien rebounds. Griffin (zeventien) was de trefzekerste speler van de LA Clippers met Eric Bledsoe (veertien).

Blessures

Griffin en de andere superster van de thuisploeg Chris Paul waren geblesseerd de wedstrijd ingegaan, nadat ze in wedstrijd vijf kwetsuren hadden opgelopen.

De point guard en leider van de Clippers liet dan ook niet zijn beste spel zien. Paul had maar elf punten en zeven assists, waar hij deze serie gemiddeld ruim 22 punten en zeven assists noteert. Bovendien moest hij in het vierde kwart het veld verlaten met zes fouten.

"Het is zwaar, maar niemand is honderd procent fit op dit moment van het seizoen", zei Paul na afloop. "Ik probeerde door de blessure heen te spelen, net als Blake. We hadden ook nog steeds een kans om te winnen. Dit team gaat niet om maar één speler."