AMSTERDAM - Dick Advocaat stelt zichzelf ten doel om PSV het eerste kampioenschap sinds 2008 te bezorgen.

Dat zegt hij vrijdag op de website van zijn nieuwe werkgever. "De titel winnen, dat leg ik mezelf op. Dat hoeft niemand anders te doen."

De 64-jarige trainer tekende donderdag een contract voor een seizoen in Eindhoven, waar hij tussen 1995 en 1998 al werkzaam was.

"Ik heb heel leuke herinneringen aan PSV. Hopelijk hebben we hier dadelijk dezelfde mooie herinneringen aan de komende periode", aldus Advocaat.

Volgens Advocaat kan de selectie van PSV ook buiten Nederland hoge ogen gooien. "Dit is een ideale situatie om terug te komen, omdat de club al een paar jaar geen titel meer heeft gewonnen. Deze selectie is in staat om op ieder niveau mee te doen."

Faber

De nieuwe oefenmeester van de Brabanders krijgt te maken met assistenten Ernest Faber en Chris van der Weerden. "Zij moeten zelf onderweg oppikken wat belangrijk voor hun ontwikkeling is. Ik ken de assistenten nog als spelers, heb veel met ze gewerkt."

Advocaat komt Faber mogelijk al tegen op het EK. Advocaat is nog bondscoach van Rusland in Polen en Oekraïne, Faber staat Bert van Marwijk bij het Nederlands elftal bij.

"Laten we hopen dat het straks in juli een probleem wordt, omdat we allemaal nog op het EK actief zijn. Al is dat wel erg optimistisch."

Brands

Volgens Advocaat heeft zijn komst voor een belangrijk deel te maken met technisch manager Marcel Brands. ''Hij bleef maar zeuren'', zei Advocaat lachend.

''We hadden een goede klik bij AZ, dat heeft voor mij wel de doorslag gegeven. Alle omstandigheden waarin je topprestaties mag eisen, zijn hier aanwezig.''

De oud-bondscoach van Oranje wilde niet zeggen of dit zijn laatste klus wordt. ''Daar voel ik me nog te goed voor, ik kijk wel. Ik ga met heel veel plezier beginnen bij PSV.''