AMSTERDAM - Trainer Dick Advocaat en PSV zijn het eens geworden over een éénjarig contract. Dat maakt de Eindhovense club op de eigen site bekend.

Advocaat had al eerder aangekondigd hoogstwaarschijnlijk terug te keren bij PSV. Hij neemt komende zomer eerst nog als bondscoach van Rusland deel aan het EK.

''PSV wilde graag een toptrainer aantrekken en Dick Advocaat was enthousiast over PSV'', laat technisch directeur Marcel Brands weten.

''Zijn keuze voor PSV, ondanks zeer lucratieve financiële aanbiedingen uit bijvoorbeeld Rusland, sterkt ons in het vertrouwen in de samenwerking.''

Potentie

''Hij kent de club uit zijn eerdere periode en ziet veel potentie in de beoogde spelersgroep. Advocaat kijkt er ook naar uit om samen te werken met een aantal jonge assistenten die tevens een succesvol verleden hebben als speler onder hem bij PSV'', aldus Brands.

Advocaat volgt in Eindhoven de eerder dit seizoen ontslagen Fred Rutten op. De afgelopen weken werden de taken van Rutten waargenomen door interim-trainer Phillip Cocu, die komend jaar een jeugdteam gaat trainen.

Carrière

De 64-jarige Advocaat begon zijn lange loopbaan als hoofdcoach bij HFC Haarlem. Daarna was hij achtereenvolgens werkzaam bij SVV/Dordrecht '90, Nederland, PSV, Glasgow Rangers, opnieuw Nederland, Borussia Mönchengladbach, Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Korea, Zenit Sint-Petersburg, België, AZ en Rusland.