AMSTERDAM - Een overgang van Ajacied Jan Vertonghen naar Tottenham Hotspur lijkt voorlopig nog ver weg te zijn.

Beide clubs zaten dinsdag aan de onderhandelingstafel, maar kwamen niet tot een akkoord.

Tussen het bod van de Engelsen en de vraagprijs van de Amsterdammers gaapt nog een gat van enkele miljoenen, meldt het AD.

In het magazine van NUsport benadrukt Vertonghen deze week dat hij volgend seizoen wel dolgraag in de Champions League wil spelen.

“De Champions League wil ik echt niet graag missen. De halve finales bezorgden me kippenvel. Dat weeg je allemaal mee als je besluit over je toekomst", aldus de Belg.

Vertonghen wordt naast Tottenham ook begeerd door Arsenal en Newcastle United. De strijd om plaatsing voor het Europese miljoenenbal is in Engeland echter nog niet beslist.

Tien procent

Hij schatte de kans dat hij bij Ajax blijft vorige week op 'meer dan tien procent'. “Ik geloof dat Ajax een aardig bedrag voor me vraagt."

Inmiddels lijkt er schot in de zaak te zitten. “Ik kan kiezen. Het belangrijkste voor mij is dat ik wekelijks voetbal. En ik zou het ook gaan missen als ik niet meer mag opstomen. Ik heb nog altijd die drang naar voren. Het is één van mijn wapens.”

Lees het volledige interview met Jan Vertonghen in het nieuwe NUsport magazine dat nu in de winkels ligt, online te bestellen is en op de iPad verkrijgbaar is.