MILAAN - Clarence Seedorf bezorgde zijn club AC Milan zaterdagavond in de slotfase de overwinning in de derby tegen Internazionale. De Nederlander scoorde in de 85e minuut van meer dan 25 meter afstand en bewees zijn Milan daarmee een goede dienst. De koploper in de Serie A kwam op een 0-2-achterstand, maar vocht zich knap terug in het duel.

Voor rust nam Inter, dat in de Italiaanse competitie slechts op de zesde plaats staat, verrassend de leiding. In de 15e minuut maakte Stankovic de openingsgoal. Zanetti verdubbelde de score met een mooi afstandschot.

Tomasson

Na rust maakte Milan binnen een minuut gelijk. Oud-Feyenoorder Tomasson zorgde voor de 1-2. De Braziliaan Kaka tekende voor de gelijkmaker. Lang leken beide ploegen genoegen te nemen met die stand, tot Seedorf vlak voor tijd er met zijn verwoestende schot alsnog voor zorgde dat het duel een winnaar kreeg, 3-2.

AS Roma

Milan blijft door de overwinning aan de leiding in de Serie A. De ploeg heeft vijf punten meer dan nummer twee AS Roma. De Romeinen verpletterden Siena (6-0). Cassano tekende voor de helft van de produktie. Nummer drie Juventus won de uitwedstrijd bij Bologna (1-0) en heeft zes punten minder dan de koploper.

Perugia

Perugia, donderdag tegenstander van PSV in de derde ronde van de UEFA-beker, boekte de eerste competitiezege. Hubner maakte in de allerlaatse minuut van de uitwedstrijd bij Reggina de winnende treffer.