AMSTERDAM - FC Den Bosch en Cambuur Leeuwarden zijn de winnaars geworden van de eerste ronde van de nacompetitie. Den Bosch was in de eigen Vliert met 2-0 te sterk voor Go Ahead Eagles. In Deventer was het eerder 1-1 geworden.

Cambuur Leeuwarden verloor thuis met 1-0 van MVV, maar had in Maastricht al met 2-0 gewonnen.

In Den Bosch waren de thuisploeg en Go Ahead lang aan elkaar gewaagd. Robbie Reniers brak echter vijf minuten voor rust de ban. Na een solo van dertig meter schoot hij de bal langs Eagles-doelman Jasper Heusinkveld.

In de 72e minuut deed Reniers weer van zich spreken. Nu schoot hij een vrije trap van ruim vijfendertig meter raak.

Michael la Rosa zorgde voor spanning bij het duel in Leeuwarden. Na een goede aanval kort na rust was de negentienjarige Belg eerder bij de bal dan de uit zijn doel gekomen Cambuur-keeper Marco Bizot. La Rosa profiteerde door de bal diagonaal in het doel te schuiven.

Den Bosch neemt het in de tweede ronde op tegen de nummer zeventien van de eredivisie. Zondag wordt bekend of dat Excelsior of de Graafschap is. Cambuur treft nummer zestien VVV-Venlo.

In de tweede ronde komen ook de nummers twee tot en met vijf van de Jupiler league in actie. Willem II en Sparta Rotterdam strijden daarin tegen elkaar en ook Helmond Sport en FC Eindhoven vechten een tweestrijd uit. De duels worden donderdag 10 mei en zondag 13 mei gespeeld.