BARCELONA - Een gesigneerd shirt van Edgar Davids bracht zondag bij een veiling in Barcelona meer op dan een shirt-met-handtekening van David Beckham. Een liefhebber kocht het shirt van de Nederlandse middenvelder van FC Barcelona voor 320 euro, terwijl het tricot van de Engelse ster van Real Madrid 'slechts' 240 euro opbracht.

Ook Ronaldinho, de Braziliaanse ploeggenoot van Davids, was populairder dan Beckham. De koper van zijn shirt telde 260 euro neer. De opbrengst van de veiling ging naar de Johan Cruijff Foundation, de stichting die zich inzet voor kansarme jongeren. Het shirt van oud-voetballer Hristo Stoichkov was allerminst gewild; niemand bood meer dan de bodemprijs.

Hoe populair Davids ook mocht zijn, niemand tipte aan de 'grote meester'. Een Barcelona-shirt dat trainer Cruijff en spelers als Koeman, Beguiristain, Stoichkov en Ferrer voorzagen van een krabbel, leverde 600 euro op. Shirts van de speler Cruijff waren eveneens winstgevend. Een tricot van Barcelona bracht 390 euro op, een shirt van het Nederlands elftal 350 euro.